"У нас немає конфлікту на сході. У нас є російська окупація української землі" - Порошенко виправив заяву голови представництва ЄІБ в Україні

Після цього Лілія Чернявська вибачилась за своє формулювання.

Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку. Фото:http://www.president.gov.ua/

Президент Петро Порошенко виправив голову представництва ЄІБ в Україні Лілію Чернявську, яка зробила певну заяву. Про це пише прес-служба глави держави, інформують Патріоти України.

Під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку, що відбується під головуванням Президента Петра Порошенка, Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Лілія Чернявська розповіла про діяльність Європейського інвестиційного банку в Україні, напрямки та сфери співпраці.

За її словами, однією з основних напрямів ЄІБ є підтримка людей, які опинилися в складній ситуації через "конфлікт на сході країни", а також реконструкція зруйнованої соціальної інфраструктури. "Акцент програми ставиться на областях, які безпосередньо постраждали від конфлікту – це Донецьк та Луганськ, а також на тих областях, які відчули і прийняли на себе перший удар хвилі внутрішньо переміщенних людей", - сказала пані Чернявська.

Президент звернувся до Голови представництва ЄІБ зі словами: "Прошу пробачення, але у нас немає конфлікту на сході. У нас є російська окупація української землі".

В свою чергу, Голова представництва ЄІБ перепросила за таке формулювання. Після цього Лілія Чернявська продовжила презентацію діяльності банку в Україні. Так за її словами, за останні три роки банк профінансував в Україну понад 3 млрд євро. Вона зазначила, що з Урядом України було підписано угоди про реалізацію понад 15 програм. Основними секторами, в яких працює ЄІБ в Україні, є малий та середній бізнес, соціальна інфраструктура, енергетика та транспорт.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...