"У наступні 20-25 років Україна - це член ЄС", - заявив Юнкер, те, що він заперечував подібне - викривлення російських ЗМІ

Більшість українських ЗМІ поширила "сенсацію" в перекладі ТАРС, не вказавши кому належить такий "переклад".

Жан-Клод Юнкер. Фото:www.rbc.ru

Скандальна заява глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера в Гаазі щодо того, що Україна нібито не стане членом Євросоюзу чи НАТО в найближчі 20-25 років, була спотворена російськими і українськими ЗМІ. Про це пише видання Тексти, інформують Патріоти України.

Відзначається, що з 40-хвилинної лекції Юнкера в Гаазі, яка називалася The European Union - a source of stability in a time of crisis (ЄС-джерело стабільності в період кризи), Україні було присвячено менше 10 хвилин.

Вирвавши фразу з контексту, ЗМІ навели її так: "В ЄС недавно увійшли нові держави-члени, як їх називають. Однак в деяких випадках, я думаю, швидкість входження була завелика. Ми не можемо ще раз допускати щось подібне. Тому Україна точно не стане членом ЄС в найближчі 20-25 років. І так само членом НАТО".

Варто відзначити, що спочатку російське інформагентство ТАРС розповсюдило цитату наступним чином: "Україна точно не буде здатною стати членом ЄС наступні 20-25 років, це ж стосується і членства в НАТО".

Як приклад наводиться стаття провідного голландського видання Post, звідки взяли цитату: "Juncker benadrukte dat het gaat om een handelsverdrag en niet om een eerste stap naar toetreding tot de Europese Unie." Oekraïne wordt de komende 20, 25 jaar geen lid van de Europese Unie ", verklaarde de commissievoorzitter. In die tijd zal het land ook geen lid worden van de NAVO, voegde hij eraan toe. Hij gaat uit van een positief resultaat. Hij kan zich niet voorstellen dat 'een handelsnatie als Nederland' tegen het verdrag zal stemmen ".

"У наступні 20-25 років Україна - це член ЄС. За цей час країна також стане членом НАТО", - пише видання. Слід визнати, що при цьому ряд авторитетних українських видань зробили новини з посиланням на ТАРС, не уточнивши правильність цитати.

Для кращого розуміння контексту, варто зазначити, що слова прозвучали у Гаазі, і призначалися для того, щоб заспокоїти голландців, які незабаром будуть голосувати на референдумі щодо угоди Україна-ЄС.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...