"У нього нічого немає, можливо, крім викрутки": Ющенко про те, чому війну на Донбасі розпалив не Захарченко

Україна завжди жила в атмосфері російської агресії, вважає колишній український президент.

Терорист Захарченко в оточенні своєї охорони. Ілюстрація:www.2000.ua

Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко - це електрик, у якого немає нічого, крім викрутки. Про це Ющенко сказав в інтерв'ю білоруському Радиё Свобода, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні ведемо переговори з Захарченком. Хто такий Захарченко? Пояснюю: це електрик 6-го розряду. Точка. Далі за ним нічого немає. Я більше скажу: Захарченко - НЕ джерело агресії, Захарченко - НЕ джерело війни. У нього немає "Градів" , "ураганів", "Смерчів", у нього немає АК-47, у нього нічого немає, можливо, крім викрутки", - вважає Ющенко.

"У гіршому випадку це - транспорт агресії, і не більше. Тому давайте визначимося, по кому будемо бити - по голоблі або по коню. Ось ми зараз з Європою разом лупимо по голоблі. І повторюємо слово "мир".

Мені здається, що ми чогось не розуміємо в цих причинно-наслідкових політичних відносинах. Тому ще раз повертаюся до політики Сполучених Штатів. Сполучені Штати - стратегічний партнер, ключовий гарант нашої територіальної цілісності ...

Треба розуміти, що та проблема, яка є на сході Європи, це та проблема, яка не вирішується тільки дипломатичним шляхом ... При такій дипломатії, як сьогодні, Путін буде формувати і реалізовувати свою політику ще багато років так, як він робить сьогодні", - прогнозує третій український президент.

"Дипломатія хороша перед війною, коли немає війни. Дипломатія хороша, коли сторони, учасники конфлікту свідомо прийшли до точки рішення. Для Путіна сьогодні перевага цього над агресією - політичне вбивство.

Він не почне підсумковий переговорний процес. Тому ми говоримо, що дипломатія, звичайно, повинна бути, переговори повинні вестися, але ми повинні розуміти, що вони будуть безуспішними", - попереджає Ющенко.

“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку ворога по Україні

субота, 4 травень 2024, 10:56

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та північному-сході. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. “Я н...

Таких є 5: Військовий експерт назвав головні проблеми, з якими зіткнулась українська армія на сході

субота, 4 травень 2024, 10:50

Російський прорив під Очеретиним має потенціал "перерости у великий прорив", вважає Маркус Рейснер, полковник австрійських збройних сил. У гіршому випадку Україні загрожує локальне обвалення фронту, пише n-tv, передають Патріоти України. «Ситуація на ...