У окупантів день "виборів": Стратегічний безпілотник Пентагону моніторить ситуацію на Донбасі

На Донбас RQ-4А Global Hawk летів через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії.
RQ-4А Global Hawk. Фото: Вікіпедія.

Стратегічний безпілотник ВПС США провів багатогодинний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні запланованих на неділю "виборів" в "ДНР" і "ЛНР". Про це йдеться в моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, передають Патріоти України.

Зазначається, що безпілотний розвідник RQ-4А Global Hawk вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, і протягом близько восьми годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні "виборів" в "ДНР" і "ЛНР".

Під час польоту в повітряному просторі над Донбасом американський безпілотник кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ, які межують з Україною.

В той момент розвідник перебував над Новопсковським районом Луганської області. На Донбас RQ-4А Global Hawk летів через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії.

За даними з відкритих джерел, RQ-4A Global Hawk, на борту якого є камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину понад 300 км на території противника.

Американські стратегічні безпілотники останнім часом регулярно проводять розвідувальні польоти біля Донбасу і російських територій. "Вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначено окупаційною адміністрацією під керівництвом РФ на 11 листопада.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...