У палаті представників США проголосували за виділення Україні $150 млн

Зокрема, кошти планують виділити для надання Україні зброї. Це передбачено ухваленим Палатою представників Конгресу США законом про асигнування на військові потреби у 2017 році.

Конгрес США. Ілюстрація:https://newspravda.com/

Палата представників Конгресу США підтримала виділення 150 мільйонів доларів на військову підтримку України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

"Надання Києву коштів закладено в законі про асигнування на військові потреби в новому фінансовому році - до 1 жовтня 2017 року, який був прийнятий більшістю голосів депутатів Палати представників в середу, 8 березня. Документ підтримав 371 депутат нижньої палати Конгресу США, 48 парламентаріїв висловилися "проти", - йдеться в повідомленні.

У документі вказується, що дані кошти будуть доступні Пентагону з метою надання Україні військової підтримки, включаючи, зокрема, надання летальної зброї оборонної спрямованості і оснащення, логістичної підтримки, підтримки розвідки української армії і сил національної безпеки, навчання особового складу українських збройних сил тощо.

В цілому оборонний бюджет Пентагону в 2017 фінансовому році складе 578 мільярдів доларів. Тепер документ ще має бути затверджений Сенатом Конгресу США, проте адміністрація президента країни Дональда Трампа заявляла про наміри збільшити бюджет міністерства оборони на поточний рік на 30 мільярдів доларів.

Посудина водотоннажністю у 32 т і вартістю $3 млн: В ГУР уточнили, як дрон Magura V5 наздогнав та потопив високошвидкісний "Мангуст" ЧФ ВМС РФ (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 18:15

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що російський швидкісний катер проєкту 12150 Мангуст, знищений українськими силами в бухті Вузька на території тимчасово окупованого Криму (селище Чорноморське...

Відпрацювали точно: З’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 17:49

Журналісти "Схем" опублікували супутникові знімки з місця удару української розвідки по швидкісному російському катеру в тимчасово окупованому Криму в ніч на 6 травня, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що журналісти встановили точну л...