У парламент Словаччини сенсаційно пройшли проросійські сили

Партія діючого прем'єра втратила довіру словаків і одноосібну більшість у Словаччині.

В Словаччині відбулися парламентські вибори. Фото: rbc.ua

В результаті парламентських виборів, що відбулися в Словаччині 5 березня, в парламент країни пройшли відверто проросійські сили і популісти. Про це свідчать результати волевиявлення, які наводить Pravda.sk, передають Патріоти України з посаланням на Нескучные новости.

Зокрема, відверто проросійська політична сила "Народна партія Наша Словаччина" отримала понад 8% голосів виборців і, відповідно, 14 мандатів в парламенті. Крім того, до парламенту також пройшла популістська партія SME з 6,6% (11 мандатів).

Як повідомлялося, партія чинного прем'єра Роберта Фіцо SMER-SD отримала меншу підтримку, ніж передбачали опитування напередодні виборів. Зокрема, партія Фіцо набрала 28,3%, що дає їй можливість провести 49 депутатів до парламенту.

Нагадаємо, за результатами виборів 2012 року партія отримала підтримку 44,5% виборців, що дозволило отримати 83 мандати і сформувати однопартійну більшість. На другому місці - ліберальна партія Свобода та Солідарність (SaS), відома також своїм євроскептицизмом, яка отримала 12,1% голосів і 21 мандат.

Далі йдуть блок O'lano + Nova (11%), словацькі націоналісти SNS (8,6%), партія Most - Híd, що захищає інтереси угорської меншини (6,5%) і партія #Siet (5,6%). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія Фіцо втратила одноосібну більшість у Словаччині.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...