У парламенті почався збір підписів за відставку Юрія Луценка з посади Генпрокурора

Причиною такої ініціативи стало те, що, на думку окремих депутатів, голова ГПУ провалив свою роботу, оскільки "Інтерпол" зняв з розшуку Віктора Януковича і Андрія Клюєва.

Юрій Луценко. Фото:https://www.slovoidilo.ua/

У Верховній Раді збирають підписи за відставку Юрія Луценка з посади генерального прокурора України. Про це написав нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За словами політика, він у парламенті продовжує збирати підписи за висловлення недовіри генпрокурору Юрію Луценку через те, що Віктора Януковича і Андрія Клюєва зняли з розшуку Інтерполу. Наразі зібрано менше двох десятків підписів.

"У парламента є конституційне право висловити недовіру генпрокурору, якщо він провалює свою роботу. Одразу як тільки ми були обрані, я ініціював відставку Яреми. Далі ми з колегами від "Самопомочі" голосували проти надання згоди на призначення Шокіна і домагалися його відставки. Коли вона сталася, ми голосували проти призначення Луценка", – пише Соболєв.

Він нагадав, що останніх трьох генпрокурорів призначив Президент України Петро Порошенко.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...