У посольстві України назвали кількість українців, які отримали статус біженця в Польщі

Дане повідомлення стало реакцією на заяву речниці польського уряду Йоанни Копціньської, яка в п'ятницю наголосила, що Польща прийняла велику кількість біженців з України.

Ілюстрація:Радіо СвободаПротягом 2016-2017 років лише 88 українців отримали статус біженця, а 239 українців отримали статус особи, яка потребує додаткового захисту. Таким чином посольство України відреагувало в суботу на заяву речниці польського уряду Йоанни Копціньської, яка в п'ятницю наголосила, що Польща прийняла велику кількість біженців з України. Про це повідомляє Укрінформ, інформують Патріоти України.

"Упродовж 10 місяців 2017 року компетентними органами Польщі було надано статус біженця 56 громадянам України (у 2016 році – 32) та прийнято 175 рішень про надання українцям статусу особи, яка потребує додаткового захисту (у 2016 році було 64 таких рішення)", - йдеться в повідомленні посольства.

За офіційною інформацією Управління з питань іноземців Польщі, протягом січня-жовтня 2017 року до Управління звернулися 625 громадян України з проханням надати їм міжнародний захист. У 2016 році таких звернень було 1306, тож ця категорія осіб зменшилась вдвічі.

"На 1 липня 2017 року дійсні дозволи на проживання в Польщі мало більше ніж 128 тис. громадян України (з них 79 осіб мали статус біженця)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у першому півріччі 2017 року українцям видано 91 436 дозволів на працю різних типів. Для порівняння, у 2016 році українці отримали 103 208 дозволів на працю.

"Консульськими установами Польщі в Україні за дев'ять місяців 2017 року оформлено 988 231 візу (національні та шенгенські). Кількість виданих національних віз типу Д (працевлаштування, навчання, возз'єднання з родиною) у 2017 році збільшилася в 1,5 раза", - йдеться у повідомленні.

Раніше Копціньська заявила, що Польща прийняла "багато біженців з України, де триває війна". За її словами, завдяки таким діям як прийом біженців з України Польща допомагає подолати напругу на східному фланзі ЄС, а західні партнери це не хочуть брати до уваги.

До речі, високопосадовці Польщі не вперше називають українських трудових мігрантів, які платять податки і соціальні відрахування, біженцями, котрі перебувають на повному утриманні держави.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...