"У президента США погляд на світ ідіотського спекулянта нерухомістю", - Піонтковський

Безграмотні уявлення Трампа про світ ідуть далі, ніж найсміливіші мрії Путіна.
Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

У президента США Дональда Трампа безграмотне сприйняття реалій світової політики. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський, коментуючи інформацію про те, що Трамп може позбавити доступу до секретної інформації шістьох колишніх співробітників розвідки і правоохоронних органів часів правління американського лідера Барака Обами, передають Патріоти України.

"У Сенаті США є одне путінське гаденя - Пол Раян. Він весь час захищає [президента РФ Володимира] Путіна. Ось він і прийшов до Трампа, наскаржився і запропонував позбавити низку колишніх силовиків доступу до секретної інформації. Це безпрецедентно і викликало у США хвилю обурення. Хоча в Білому домі кажуть, що Трамп не має наміру форсувати події. Але ми ж пам'ятаємо, що він регулярно змінює свою позицію з того чи іншого питання, відмовляється від своїх слів і має просто смішний вигляд. Якщо в Росії такі агенти, як Трамп, то можна тільки пожаліти їхніх кураторів", – сказав Піонтковський.

Він зазначив, що незважаючи на гарне ставлення Трампа до Путіна, за його правління Україна отримала від США суттєву допомогу. "Це дуже гарні новини для України. Адже військово-політичний істеблішмент США, який бореться з Трампом, повністю дотримується проукраїнської позиції. Незважаючи на всю балаканину Трампа про доброго Путіна, за час його правління Україна отримала від США серйозну допомогу: зброю, посилення антиросійських санкцій тощо. За Обами нічого такого не було. Іноді Трамп використовує це для свого захисту: мовляв, дивіться, як я допомагаю Україні! Але це відбувається не завдяки його позиції, а всупереч. Американці байдужі до зовнішньої політики і не цікавляться нею. Приблизно 80% жителів США ніколи не виїжджало за межі країни – навіть у Мексику і Канаду. Тому, боюся, що багато хто навіть не знає, де розташована Україна. Але ж тут важливо не те, як на всі ці події дивиться середньостатистичний американець умовної Айови, а те, як сприймає їх політичний клас США. А він підтримує Україну", – підкреслив співрозмовник.

За його словами, Трампу не дозволять сприяти реалізації планів Москви. "Для Америки віддати Путіну Україну і країни Балтії – означає піти зі світової історії. А у президента США просто погляд на світ ідіотського спекулянта нерухомістю. Безграмотні уявлення Трампа про світ ідуть далі, ніж найсміливіші мрії Путіна. Він не розуміє, навіщо потрібен НАТО, навіщо потрібен союз із європейцями. СРСР десятки років намагався домогтися розриву відносин між Європою та Америкою. Трамп – ідеальна кандидатура на посту президента США для реалізації найзухваліших мрій кремлівської мафії. Інша річ, що ніхто нічого йому зробити не дозволить", – резюмував Піонтковський.

23 липня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що Трамп може позбавити доступу до секретної інформації екс-директора ЦРУ Джона Бреннана, екс-главу ФБР Джеймса Комі, колишнього директора Національної розвідки Джеймса Клеппера, екс-директора Агентства національної безпеки і колишнього главу ЦРУ Майкла Гайдена, колишнього радника Обами з питань національної безпеки Сьюзан Райс та екс-заступника директора ФБР Ендрю Маккейба. "Вони політизували і в деяких випадках монетизували свій доступ до держтаємниці", – пояснила Сандерс.

Джерело: Гордон

Перевзувся? "Ми не можемо грати в політику": Джонсон назвав надання допомоги Україні критично важливим

четвер, 18 квітень 2024, 15:24

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон назвав ухвалення пакета військової допомоги Україні критично важливим. За його словами, політичні ігри в цьому питанні є неприпустимими, передають Патріоти України. . Відповідну заяву Джонсон...

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...