"У Путіна залишився найбожевільніший крок", - військовий експерт про розвиток подій на Донбасі

Зараз будь-які наступальні дії з боку російсько-терористичних військ означатимуть новий рівень санкцій для Росії. Тому про жоден наступ мова не йде.

Путін. Фото:vidomosti-ua

Масштабний наступ російсько-терористичних військ на Донбасі неможливий через об'єктивні причини. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Ніякого масштабного наступу не буде, тому що у супротивника немає сил і засобів, немає переваги в живій силі і техніці на лінії зіткнення, - заявив він. - На сьогоднішній день наша армія цілком здатна відбити наступ того угруповання, яке знаходиться на окупованій території Луганської та Донецької областей - для нас воно не представляє особливої загрози", - додав він.

Відповідаючи на репліку про те, що нестача сил і засобів терористів може бути заповнена за рахунок сил і засобів Росії, Жданов зауважив: "Вздовж східного кордону України зосереджено до 40 тисяч російських військових.

Якщо, починаючи від Чернігівської області і закінчуючи Ростовом, зібрати цю "купу" і завести її на ці п'ять окупованих районів, то, по-перше, це не можна зробити непомітно. По-друге, це неможливо зробити в тій міжнародній ситуації, в якій знаходиться Росія".

У цьому контексті експерт додав: "Зараз будь-які наступальні дії з боку російсько-терористичних військ означатимуть новий рівень санкцій для Росії. Тому про жоден наступ мова не йде. Момент бліцкригу упущений. Треба було або відразу йти на Київ, або не йти ніколи.

Зараз це "ніколи" і наступило, - переконаний він. - Хіба що Путін остаточно наважиться на такий божевільний крок, плюне на все і на всіх. Хоча сам Путін прагне повернутися в світову політику, для нього дуже боляче, що Росію викреслили з Великої вісімки та Великої двадцятки, - сказав Жданов.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...