"У Путина есть два варианта: уйти в отставку в 2018 году или остаться и бороться с вспыхнувшими беспорядками", - Касьянов

Опозиціонер не має наміру залишати Росію, незважаючи на безліч погроз на свою адресу.

Михайло Касьянов. Фото:openrussia.org

Лідер партії ПАРНАС заявив, що загрози в його адресу не змусять його припинити політичну діяльність, і передбачив Росії "революційний стан" через два роки. Про це опозиційний політик заявив в інтерв'ю агентству Reuters, опублікованому ввечері у вівторок, 16 лютого, передають Патріоти України з посиланням на DW.

"Влада хоче зупинити мою політичну діяльність за допомогою погроз. Вони хочуть змусити мене покинути країну. Їх мета - залякати мене. Але я вирішив продовжувати свою діяльність", - заявив політик.

За словами Касьянова, після вбивства Бориса Нємцова і рішення очолити список ПАРНАС на парламентських виборах у вересні Кремль і націоналістичні угруповання призначили його "ворогом номер один". "Я боюся за своє життя і життя моїх колег, - зізнався Касьянов. - Будь-яка нормальна людина побоювалася б за своє життя".

Михайло Касьянов, який займав пост прем'єр-міністра з 2000 по 2004 рік при діючому президенті Росії, вважає, що у Володимира Путіна є два варіанти: піти у відставку після закінчення третього терміну його правління в 2018 році або вирішити залишитися на четвертий термін і боротися зі спалахами заворушеннями.

"Або він припинить агресивну політику в країні і за її межами і почне пом'якшення і вибудовування стратегії виходу для себе, або він <...> в кінцевому рахунку спровокує зіткнення, які можуть закінчитися дуже погано", - вважає лідер партії ПАРНАС.

На думку Михайла Касьянова, росіяни можуть досягти "революційного стану", посиленого економічною кризою, щонайменше, через два роки.

Як відомо, останнім часом Михайло Касьянов став об'єктом безлічі загроз і провокацій. На початку лютого лідер Чечні Рамзан Кадиров опублікував на своїй сторінці в Instagram відео з лідером партії ПАРНАС в оптичному прицілі гвинтівки.

Після цього 5 лютого невідомі розпилили перцевий газ під час зустрічі Касьянова з активістами в офісі ПАРНАС. Потім на політика було скоєно напад в одному з ресторанів Москви, де "особи неслов'янської зовнішності", як заявив сам Касьянов, кинули в нього торт, після чого покинули приміщення, викрикуючи погрози.

Нарешті, 11 лютого активісти прокремлівського руху НСД спробували зірвати зустріч політика з журналістами в Нижньому Новгороді. Через погрози і напади Михайлу Касьянову довелося скасувати прес-конференцію. На своїй сторінці в Facebook лідер ПАРНАС написав, що двічі звертався в правоохоронні органи, однак там відмовилися реагувати на його заяви.

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...