У Раді протестують проти вживання BBC терміна "громадянська війна" відносно подій в Україні

А де офіційна нота протесту, скажімо, від диппредставників України, заяви уряду України?

Неоголошена війна російського агресора, нав'язана Україні. Фото: 20khvylyn.comПатріоти України інформують, ща на сайті Нескучные новости з'явилося повідомлення народного депутата від БПП Світлани Заліщук, в якому йдеться про звернення народних депутатів України до телеканалу BBC про неприпустимість вживання терміна" громадянська війна "відносно ситуації в Україні.

"За нашою з Борисом Тарасюком ініціативи Комітет у закордонних справах ухвалив офіційне рішення і звертається до телеканалу BBC про неприпустимість вживання терміна" громадянська війна "на каналі щодо конфлікту в Україні".

За словами Заліщук, це реакція на показ 3 травня цього року документального фільму "Хто збив MH17" на британському телеканалі BBC-2. Фільм свідчить про причетність Росії до катастрофи, хоча автори вдаються до російських штампів про "громадянську війну" в Україні.

"Посилаючись на офіційні резолюції ООН і Ради Європи, ми відстоюємо коректність вживання термінів "російська агресія" і "окупація". До нашого звернення приєдналися Комітет з питань європейської інтеграції та представники Парламентської групи дружби між Україною і Великобританією".

Копію звернення направили міністру культури і медіа Великобританії Джону Вітінгдейлу, який в минулому довгий час очолював групу дружби між парламентами обох країн.

Нагадаємо, фільм "Хто збив MH17" став об'єктом скандалу через публікації британських таблоїдів, які повідомили про зміст фільму і стверджували, що він містить "нові докази провини України". У той же час зміст фільму дозволяє переконатися, що ці дані були некоректними.

Перебили піхоту та взяли позиції противника: Українські десантники показали бій з окупантами

середа, 8 травень 2024, 15:22

Десантники та дроноводи злагоджено відпрацювали під час штурму позицій противника. В результаті загарбники зазнали втрат і відступили. . Відео захоплення ворожої позиції на одній із ділянок на Східному фронті опублікувала рота ударних безпілотних авіа...

Литва готова відправити війська до України, але є нюанс

середа, 8 травень 2024, 14:56

Литва готова відправити свої війська до України із навчальною місією, але Київ поки що не звертався з відповідним проханням. Про це прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте розповіла виданнню Financial Times. Шимоніте повідомила, що у неї вже є дозвіл від парл...