У разі відкритої війни НАТО виб'є Росію з України за 11 днів,- американська розвідка

За будь-яких умов для Росії немає виграшного сценарію війни проти України, впевнені у США.

Армія НАТО. Ілюстрація:www.2000.ua

Імовірність того, що НАТО вступить у збройний конфлікт проти Росії на стороні України дуже мала, проте, якщо Альянс наважиться на це, то лише в тому випадку, коли російський наступ буде остаточно зупинено і вони займуть оборонну позицію. Про це йдеться у висновках американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передають Патріоти України за матеріалами ZN.ua.

"Витіснити Росію з українського неба буде не просто, але тільки так Заходу вдасться серйозно обмежити можливості її військ на землі. За перші 48 годин вступу США у війну в Україні, будуть застосовані бойові літаки, які базуються на європейських базах, зокрема три ескадрильї F -15 з бази RAF Lakenheath, дві ескадрильї F-16 з бази Aviano, одна ескадрилья F-16 з бази Spangdahlem", - йдеться в матеріалі.

Також, зазначає Stratfor Вашингтону доведеться перекинути значні військово-повітряні сили в Румунію, Польщу, Словаччину, Болгарію, Угорщину, а також в країни Балтії, щоб зупинити російську агресію.

"Всього знадобиться 22 ескадрильї бойових літаків і 11 днів, щоб зупинити Росію в Україні", - впевнені аналітики.

"Очевидно, для Росії немає виграшного сценарію війни проти України. Навіть найбільш вигідний розвиток подій несе великі політичні ризики. А продовження агресії підштовхує Україну до зміцнення політичних, економічних і військових зв'язків із Заходом, що підриває будь-які російські досягнення", - підкреслили аналітики Stratfor.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...