​У Росії з болем визнали, що "Мотор Січ" повністю зупинила в РФ поставки двигунів для крилатих ракет

Про неприємні і непоправні для російського ВПК втрати заявив генеральний директор російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння"

Чиновник визнав, що поставки можуть бути відновлені тільки за умови прийняття відповідного політичного рішення на рівні керівництва обох країн, зазначають Патріоти України.

Українська компанія "Мотор Січ" повністю припинила поставки в Росію малорозмірних газотурбінних двигунів для крилатих ракет, повідомив генеральний директор корпорації "Тактичне ракетне озброєння" (КТРВ) Борис Обносов, зазначають Патріоти України.

"Наразі співпраця з Україною призупинено повністю в усіх напрямках", - сказав Обносов журналістам на Міжнародній авіаційно-космічній виставці "AirshowChina". Він додав, що поставки можуть бути відновлені тільки за умови прийняття відповідного політичного рішення на рівні керівництва двох країн.

"Якщо таке рішення буде прийнято, ми з задоволенням будемо продовжувати співпрацю. Нам потрібно легітимне право." З-під поли "ми нічого купувати не будемо", - заявив Обносов.

Заступник голови Мінпромторгу Юрій Слюсар в липні заявляв, що поставки з українських авіапідприємств "Мотор-Січ" в Росію не припинялися, однак українська влада повинна розуміти, що знайти попит на цю продукцію поза РФ буде неможливо. Українська компанія поставляє в РФ і вертолітні двигуни, однак вони використовуються тільки для виконання комерційних цивільних проектів.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...