У Сенаті США запропонували законом заборонити Трампу приймати Росію в G7

Один із сенаторів із табору демократів вважає, що президент США "ігнорує зловмисну поведінку" Москви.

Сенатор Роберт Менендес. Фото:Радіо Свобода

Демократ Роберт Менендес вніс до військового бюджету США поправку, яка пропонує законодавчо заборонити президенту США Дональду Трампу приймати Росію в G7 і відновлювати G8. Трампу пропонується забрати свої слова про повернення до формату G8 і заявити, що Росію приймуть в G7 тільки після того, як вона "припинить підривати правила світопорядку", а також передасть Україні Крим, зазначають Патріоти України.

Менендес розраховує, що якщо конгресмени приймуть бюджет, це поставить Трампа перед вибором: відкинути бюджет цілком або затвердити разом з поправкою. Якщо Трамп скористається правом вето, Конгрес зможе подолати рішення президента.

Конгресмени часто користуються цим прийомом, щоб змусити президента піти на той чи інший крок. Менендес вважає, що Трамп "ігнорує зловмисну поведінку" Москви.

Сенатор заявив, що тільки сам президент Росії Володимир Путін може всерйоз розглядати можливість відновлення G8. При цьому Менендес вважає членство в G7 "нагородою" для Росії.

Джерело: Главное

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...