У Середземномор'ї ледве не сталося бойове зіткнення кораблів ВМС США та Росії

У Росії одразу заявили, що американські військові моряки забувають про принципи безпеки мореплавання.

Фото: http://kp.ua/

Оборонні відомства двох країн звинувачують один одного в небезпечних маневрах, повідомляють Патріоти України з посиланям на Комсомольську правду.

Першими про небезпечне зближення військових кораблів заявили в Міноборони Росії. За їхньою версією, американський есмінець "Грейвлі" підійшов надто близько до російського бойового корабля "Ярослав Мудрий".

У той же час Пентагон стверджує, що все було навпаки і це російський корабель здійснював "небезпечне і непрофесійне" маневрування.

За американською версією, російське судно пройшло в 290 метрах від есмінця США. До речі, неподалік, всього за дев'ять кілометрів перебував авіаносець "Гаррі Трумен".

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...

"Правду кажучи": Виснажені українські війська потребують не лише артилерії, є ще одна проблема, - Business Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 15:43

Нова американська зброя допоможе Україні протистояти російським атакам, але може пройти деякий час, перш ніж країна зможе перехопити ініціативу, передають Патріоти України. Як пише Business Insider, Україна отримала вкрай необхідний поштовх у війні, ко...