У Словаччині ультраправа партія склала петицію за вихід з Євросоюзу

Партія словацьких націоналістів збирається наслідувати приклад Великобританії.

Ультраправа Народна партія Словаччини. Фото: maxpark.comСловацькі націоналісти на чолі з ультраправою Народною партією запустили петицію про проведення референдуму щодо членства країни в Європейському союзі, пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

"Громадяни Сполученого Королівства вирішили відкинути диктат Брюсселя. Вони зрозуміли, що продовження перебування в ЄС означатиме їх поступове витіснення. Це відмінний час для того, щоб і Словаччина залишила європейський" Титанік ", що йде на дно. Тому в понеділок ми почнемо виконувати ще одне наше виборче обіцянку - почнемо збирати підписи за референдум про вихід Словаччини зі ЄС ", - заявив лідер партії Маріан Котлеба.

Згідно словацьким законам, для того щоб провести референдум в 5,4-мільйонній країні потрібно зібрати 350 тисяч підписів. Результати такого референдуму є обов'язковими до виконання. На виборах в березні партія Котлебі сенсаційно пройшла в парламент, набравши 8% голосів виборців.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...