У справі Януковича дав свідчення екс-депутат Держдуми РФ - Луценко

При цьому Генпрокурор не повідомив ім’я колишнього депутата.

Віктор Янукович. Фото:http://www.unn.com.ua/

Колишній депутат Держдуми РФ надав свідчення українському слідству в рамках провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко журналістам у Краматорську, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Можу підтвердити слова Руслана Кравченка (прокурор Головної військової прокуратури) про те, що одним зі свідків, який надав надзвичайно важливі свідчення, є колишній депутат Державної Думи Російської Федерації, який свідчив про вплив підписаного листа із закликом до Путіна ввести війська в Україну на рішення Державної Думи про застосування Збройних сил РФ за кордоном", - заявив Луценко.

За його словами, ці свідчення ляжуть в основу майбутнього обвинувачення. Слід наголосити, що Генпрокурор не повідомив ім’я депутата.

Як відомо, зараз в Україні мешкає колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов, який отримав посвідку на тимчасове проживання в країні. Він був єдиним депутатом Держдуми, який проголосував проти анексії Криму Росією.

У віторок Луценко висловив сподівання, що судовий процес у справі про держзраду Віктора Януковича почнеться на початку 2017 року.

Януковича підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу України – 110 і 111 (державна зрада і посягання на територіальну цілісність держави).

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"