У США пояснили, чому залишили Україну без зброї

Екс-міністр оборони США Чак Хейгл: "Україна повинна оновити свою військову інфраструктуру".

У США пояснили, чому залишили Україну без зброї. Фото: svpressa.ru.

США не передали Україні оборонне озброєння тому, що західні зразки зброї не здатні взаємодіяти зі старими радянськими системами, які використовують ЗСУ. Про це Atlantic Council сказав колишній міністр оборони США Чак Хейгл, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, перед тим, як Вашингтон почне передавати Києву серйозне озброєння, українська сторона повинна оновити свою військову інфраструктуру.

"Якщо почати поставляти сучасні системи озброєння українцям, по-перше, вони просто не зможуть ними скористатися. А по-друге, це призведе до ескалації насильства. І тоді постане питання: чи готові ми воювати проти Росії за Україну?", - сказав Хейгл.

Хейгл закликав майбутнього президента США вести пряму розмову з Володимиром Путіним. За його словами, Вашингтон "досить добре знає" російського президента.

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...