У Трампа прислухаються, в Кремлі "нервно курят": Відомий американський дипломат закликав надати летальну зброю Україні

Джон Гербст також вважає, що Україні потрібно надати додаткові кошти для стабілізації економіки, адже західна спільнота надала набагато більше грошей Греції, яка була в такому ж положенні.

Джон Гербст. Фото: uapress.info.

Екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу «Атлантичної ради» Джон Гербст заявив, що США повинні повністю виконати умови Будапештського меморандуму та надати Україні всю необхідну летальну зброю для захисту від Росії. Новину передають Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Гербст заявив, що передусім США повинні надати Україні всю необхідну летальну зброю для захисту від зовнішнього агресора, як і передбачалось умовами Будапештського меморандуму. «Передусім, потрібно на виконання зобов'язань Будапештського меморандуму надати Україні військову підтримку, і це має включати летальну оборонну зброю – протитанкові системи Джевелін, які упередять будь-який подальший наступ Росії на Україну», - наголосив експерт під час обговорень ситуації в Криму, організованих Гельсінською комісією в Конгресі США.

Більше того він заявив, що Україні необхідно допомогти зміцнити систему ППО, оскільки «Москва використовує свої повітряні сили у війні проти неї». З іншого боку Гербст зазначає, що Україні потрібно надати додаткові кошти для стабілізації економіки, адже Західна спільнота надала набагато більше грошей Греції, яка була в такому ж положенні. Відтак він повністю підтримує ініціативу американського мільярдера Сороса про надання Україні дуже великої суми грошей.

«Допомога, яку ми всі – США, ЄС та міжнародні інституції – дали Україні є лише невеликою частиною того, що Євросоюз дав Греції», - підкреслив колишній посол. У цьому зв'язку він нагадав про ініціативу Джорджа Сороса виділити Україні $50 млрд, назвавши це вкладенням у безпеку інтересів США в Україні.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...