У України буде друга "Мрія" (фотофакт)

АН-225 "Мрія" є найбільшим за всю історію авіабудування літаком світу.

У України буде друга "Мрія". Фото: Укрінформ.

У найближчому майбутньому ймовірно завод Антонова добудує другий літак Ан-225 "Мрія". Про це повідомив у своєму Twitter український журналіст Олександр Аргат, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його інформацією це одне з питань, які обговорюватимуться на зустрічі президента Порошенко з керівництвом заводу в Києві.

"Я так розумію, что таки добудують Мрію №2 (АН-225). Порошенко зараз буде на @ Antonov_GP по цій темі. "- написав він.

АН-225 "Мрія" є найбільшим за всю історію авіабудування літаком світу. Літак здатний пролетіти більше 5500 кілометрів на одній заправці і підняти в повітря вантаж вагою до 250 тонн.

На сьогоднішній день, вже більше 30 років на заводі Антонова знаходиться другий, недобудований планер літака 225 "Мрія", який керівництво заводу Антонова запропонувало добудувати.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...