У Великобританії зарізали експерта, що розслідував справу про отруєння Олександра Литвиненка, - The Times

Експерт з радіації Метью Панчер, який розслідував обставини загибелі колишнього агента російських спецслужб Олександра Литвиненка, був виявлений мертвим в своєму будинку в Британії.

У Великобританії зарізали експерта у справі Литвиненка. Фото: AFP.

У Великобританії зарізали експерта по радіації Метью Панчера, який розслідував загибель агента російських спецслужб Олександра Литвиненка. Про це йдеться в редакційній статті The Times, передають Патріоти України.

Відзначається, що Панчер був убитий в своєму будинку. Незважаючи на те, що на тілі жертви виявили численні ножові поранення, в заключенні паталогоанатома сказано, що Панчер нібито завдав їх собі сам.

Поряд з цим, йдеться в тексті, медики не виключають, що Панчера могли вбити.

У статті йдеться про те, що за п'ять місяців до загибелі експерт по радіації приїжджав до Росії.

Панчер отримав контракт з урядом США з дослідження впливу полонію на організм людей, які мали відношення до розробок ядерної зброї в СРСР. У зв'язку з цим контрактом експерту довелося побувати в РФ.

Вдова убитого, йдеться в тексті, розповіла на дізнанні, що після повернення з Росії настрій Панчера сильно змінилося. «Він весь час говорив про помилку в розрахунку, яку він нібито зробив... Він перестав на що-небудь звертати увагу», - йдеться в тексті.

Колега вбитого експерта Джордж Етерінгтон розповів, що страх Панчера опинитися в американській в'язниці через помилки в розрахунках був ірраціональним.

Нагадаємо, колишній офіцер ФСБ Олександр Литвиненко помер в Великобританії в 2006 році після отруєння радіоактивним полонієм.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...