У Верховній Раді готують законопроект про колабораціонізм, - Тука

Нардепи хочуть дати в законах визначення терміну “колаборант”.

Георгій Тука. Фото: Укрінформ.

Народні депутати працюють над визначенням і введенням поняття "колаборант" у юридичне поле. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на засіданні круглого столу у Верховній Раді, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Що стосується дострокового припинення діяльності місцевих органів влади (на Донбасі - Ред.), я мав зустріч з деякими народними депутатами Верховної Ради, триває робота над визначенням і введенням в юридичне поле такого поняття як колаборант. На жаль, до сьогоднішнього дня термін відсутній (у законодавстві - Ред.). Треба негайно вводити такий термін і застосовувати відповідні якщо не кримінальні, то хоча б адміністративні дії до таких людей", - сказав він.

Тука в цьому контексті згадав Лисичанську міську раду.

"Як має реагувати громадянин України, незважаючи на те, яку посаду він обіймає, коли новообрана Лисичанська міська рада намагається приймати звернення до президента з вимогою виведення добровольчих батальйонів з Лисичанська. З моєї точки зору, щонайменше така рада має бути розігнана", - сказав він.

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...