У Верховній Раді під крики розглядають закон про КСУ, під Радою почалися зіткнення (фото)

Активісти заблокували виходи з парламенту, вимагаючи скасування недоторканності з депутатів.

 Трибуна Верховної Ради заблокована. Фото: Микита Лисенко.

У сесійній залі Верховної Ради тривають суперечки: низка депутатів заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи зняття недоторканності. Перший віце-спікер Ірина Геращенко намагається вести засідання попри вигуки у мегафон, пишуть Патріоти України з посиланням на Українську правду.

В таких умовах народні депутати розглядають у другому читанні законопроект про Конституційний суд.

Геращенко попросила депутатів із фракції "Самопоміч" та представників депутатського об'єднання "Єврооптимісти" не блокувати роботу парламенту.

"Зараз ми бачимо тих, хто шанує парламент і тих, хто його не шанує", – сказала перший віце-спікер, обізвавши блокувальників "парламентськими фріками".

У фракції "Самопоміч" висловили думку, що більшість намагається проштовхнути законопроект, "вигідний президенту й олігархічній системі".

Зокрема віце-спікер Оксана Сироїд заявила про те, що не буде наполягати на підтримці своїх поправок у таких умовах.

"Дійсно працювала робоча група, яка була утворена для підготовки цього законопроекту до другого читання. Були домовленості про те, як покращити процедуру конкурсу, як покращити роботу Конституційного суду. Були добрі наміри, але в останню ніч всі ці поправки були відхилені... Мабуть, метою цього процесу є не покращити роботу КСУ, а зробити його більш залежним і ручним", – заявила Сироїд.

Тим часом активісти, що вимагають зняття недоторканності з депутатів, заблокували всі шість входів і виходів із Верховної Ради України.

"По вулиці Грушевського біля 1-3 під'їздів прохід заблокований машинами Автомайдану й активістами Національного корпусу і Центру протидії корупції. З боку вулиці Садової біля комітетів підземний прохід до Ради заблокований Антикорупційним штабом", - йдеться у повідомленні акції "Геть Депутатська недоторканність" у Facebook.Організатори блокади заявили, що входи розблокують тільки після того, як парламент проголосує законопроект про зняття недоторканності з усіх народних депутатів.

Також активісти заявили про зіткнення з поліцією на вулиці Грушевського після того, як правоохоронці намагалися відтіснити мітингувальників.


Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...