"У відповідь на ультиматум РФ по Азову Україна може почати повну блокаду Криму", - військовий експерт

Олег Жданов визнав, що Росія може перекрити Керченську протоку для українських судів, так як зараз майже повністю контролює акваторію Азовського моря.

Олег Жданов. Фото: соцмережі.

В України зараз вже є всі необхідні важелі впливу, щоб дати гідну відповідь на загрози Російській Федерації заблокувати для українських судів вхід в Азовське море. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи погрози Москви закрити Азов "за хвилини", передають Патріоти України.

«Зараз в України вже є всі важелі, ми можемо почати повну економічну блокаду тимчасово окупованого Росією Криму. Але знову ж таки - чому наше керівництво не денонсує угоду про внутрішнє море з Росією і не звертається до міжнародних інстанцій для приведення міжнародного морського права в акваторії Азовського моря з поняттям нейтральних вод, з поняттям держкордону і примусом РФ до виконання цих правил?», - сказав експерт.

При цьому Олег Жданов визнав, що Росія може перекрити Керченську протоку для українських судів, так як зараз майже повністю контролює акваторію Азовського моря, і вхід в нього. На питання, чи можлива міжнародна реакція, якщо від блокування Азовського моря постраждають судна третіх країн, військовий експерт розповів, що якщо це буде виглядати як самоуправство, то тоді судновласники мають право подати на Росію позови про нанесення збитку і порушення міжнародних правил.

Джерело: ASN

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...