У ВМС України з'явиться зброя, здатна вразити і Керченський міст, і базу росіян у Севастополі

Уже за кілька років у військово-морських сил можуть з'явитися сучасні крилаті протикорабельні ракетні комплекси, повністю виготовлені в Україні

Українська гроза морів – крилата ракета «Нептун»Протикорабельні ракети, фактично, є невід'ємною складовою та основною ударною силою сучасних військово-морських сил, нагадують Патріоти України. Зараз же ВМСУ опирається лише на потужності систем залпового вогню та ствольної артилерії, що відповідає застарілим доктринам часів Другої світової війни.

"У нас є єдиний ракетний катер "Прилуки 206" проекту, який технічно застарілий і протикорабельних ракет п15. "Терміт" до нього теж нема. Вони лишились в Криму. Інший великий ракетний катер "Придніпров'я" теж знаходиться в Криму. Берегові ракетні комплекси теж усі лишились у Криму. І на інших кораблях ВМС протикорабельних ракет нема", – розповів військовий експерт Тарас Чмут.

За словами експерта, їх планують встановлювати на узбережжях, монтувати на човни та винищувачі.

Крім того, працюватиме ракета на відстані у, принаймні, 280 кілометрів. Скажімо, від Маріуполя до керченського мосту лише 200 кілометрів, а від Херсона до Севастополя 230.

Нагадаємо, кілька днів тому під пильним оком "кривавого пастора" в Україні пройшли випробування крилатої ракети "Нептун" (відео). Саме цей успіх дозволив вітчизняним та закордонним експертам краще зрозуміти, яким чином, і приблизно в які терміни, керівництво України посилюватиме вогневу міць ВМС та берегової оборони. Адже наразі це найслабкіша ланка перед загрозою масованого російського вторгнення.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...