Смерть російським ВМС: Головний конструктор повідомив, коли перші "Нептуни" стануть на бойове чергування

За словами керівника КБ, перший варіант ракетного комплексу Нептун в наземному виконанні, призначеному для прикриття акваторії Чорного та Азовського морів, буде готовий на початку наступного року.

Ракети "Нептун" будуть мати відразу повітряний та морський варіант. Ілюстрація: Цензор.НЕТ.

Носієм повітряної версії новітньої української крилатої ракети Нептун стане надзвуковий фронтовий бомбардувальник Су-24М, а першим морським носієм буде новий ракетний катер Лань-ЛК. Про це в інтерв'ю розповів Генеральний конструктор - Генеральний директор КБ Луч Олег Коростельов, повідомляють Патріоти України.

В якості повітряного носія Нептуна обраний літак Су-24М. Це досить потужна і важка машина для того, щоб озброїти її крилатою ракетою. В цьому році ми почнемо займатися проектуванням. А в наступному році плануємо перейти до практичного виконання, - повідомив він.

Дещо раніше планується зробити морський варіант. Морською платформою буде ракетний катер Лань. Протягом наступних двох років ми повинні завершити розробку корабельного комплексу, - зазначив Олег Коростельов.

Нагадаємо, практичні випробування нової ПКР розпочалися у минулому році. Вже проведено два успішних пуски, останній з яких відбувся 5 грудня 2018 року. КБ Луч поступово ускладнює завдання, випробовуючи ракету в нових режимах.

Джерело: Цензор.НЕТ

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...