Україна до кінця року має завершити розробку протикорабельної ракети, - Полторак

Ракета буде достатньо ефективною для того, щоби зберегти морське узбережжя і забезпечити наші інтереси в Чорному морі.

Степан Полторак. Фото: Рейтерс.

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що Україна до кінця поточного року має завершити розробку протикорабельної ракети. Про це голова українського оборонного відомства сказав у Брюсселі за підсумками свого візиту до штаб-квартири НАТО для участі в робочій зустрічі на рівні міністрів оборони країн-членів Альянсу, передають Патріоти України.

Він сказав, що тема можливості виробництва Україною власних ракет не обговорювалася з членами Альянсу. "Ми працюємо сьогодні над тими можливостями, які у нас є. Ми розробляємо протикорабельну ракету, її розробка в цьому році має бути завершена. Вона буде як морського базування, так і сухопутного. Вона буде мобільна і вона буде достатньо ефективною для того, щоби зберегти морське узбережжя і забезпечити наші інтереси в Чорному морі", - наголосив він.

Також він сказав, що Україна наразі багато над чим працює. "Державне оборонне замовлення на 2019 рік є дуже, на мій погляд, оптимістичним, тому що ми почали приймати на озброєння те, чого раніше у нас не було. Непросто модернізувати, але і почали приймати нове озброєння, високотехнологічне, дуже ефективне озброєння і Державне оборонне замовлення в 2019 році передбачає до 20 таких зразків прийняття на озброєння Збройних сил України. Це є дуже добрим знаком того, що наш військово-промисловий комплекс починає працювати дуже ефективно", - додав він.

Джерело: УНІАН

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...