У ВР повідомили суму зарплати, якої позбавили депутатів-прогульників від початку року

Якщо депутат пропускає пленарне засідання Ради, то зарплата йому за цей час не нараховується.

Ілюстрація:http://tyachivnews.in.ua

З початку року із заробітної плати народних депутатів вираховано 1,7 млн гривень за пропуски засідань Верховної Ради. Таку інформацію Апарат Верховної Ради надав Комітету виборців України (КВУ), передають Патріоти України.

Як повідомили в Апараті ВР "внаслідок нарахування заробітної плати тільки за фактично відпрацьовані дні, за перший квартал 2017 утворилася економія коштів, передбачених на виплату заробітної плати народним депутатам України, в сумі 1748700 гривень".

Якщо депутат пропускає пленарне засідання Ради, то зарплата йому за цей час не нараховується.

За результатами дослідження КВУ, проведеного в рамках проекту "Дослівно", тільки 10% (41 з 423) депутатів відвідали всі засідання Ради в 2017 році. Решта нардепів пропустили одне або кілька засідань парламенту, відповідно, вони не отримали частину зарплати.

Окремі депутати не з'являлися в парламенті протягом декількох місяців. Так, в січні-лютому п'ятеро нардепів пропустили всі засідання Ради, в березні - вісім, в квітні - сім.

У квітні всі засідання Ради, за даними письмової та електронної реєстрації, пропустили Дмитро Ярош, Андрій Білецький, Петро Сабашук, Євген Бакулін, В'ячеслав Богуслаєв, Олександр Онищенко, Сергій Клюєв.

Згідно з даними письмової реєстрації, в 2017 році найкраще відвідували засідання Ради депутати "Народного Фронту" (НФ), "Блоку Петра Порошенка" (БПП) і "Радикальної партії Олега Ляшка" (РПЛ).

В середньому на засіданні парламенту реєструвалися 86% депутатів фракції НФ, 84% - БПП і РПЛ. Найгірші показники відвідуваності в депутатських груп "Воля Народу" (64%) і "Відродження" (65%).

Всього у 2017 році відбулося 42 пленарних засідання ВРУ.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...