У Вищому адмінсуді відмовилися повернути Онищенку недоторканність

Нардеп-утікач, який зараз переховується за межами України, просив суд визнати незаконними та скасувати постанови ВР України про зняття з нього недоторканності, надання згоди на затримання та арешт.

Олександр Онищенко. Фото:Gazeta.ua

Вищий адміністративний суд визнав законним зняття Верховною Радою недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка (група "Воля народу"). Про це повідомила представник прес-служби суду Галина Гаєвська, передають Патріоти України з посиланням на Українські новини.

"Вищий адмінсуд розглянув вчора (20 лютого) позов Онищенка Олександра Романовича до Верховної Ради та Генеральної прокуратури і відмовив йому в задоволенні вимог", - повідомила вона.

Онищенко просив суд визнати незаконними та скасувати постанови парламенту про зняття з нього недоторканності, надання згоди на затримання та арешт.

Як відомо, 5 липня 2016 року Рада схвалила зняття недоторканності, затримання і арешт депутата Онищенка.

Нардеп Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Зараз Онищенко перебуває за межами України. Він заявляє, що передав США "компромат на Порошенка".

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...