Не там ховалася: Чорногорія видворила в Україну учасницю корупційного скандалу

Рішення про видачу Ірини Мусієнко Україні прийняли у вересні 2018 року ГПУ, НАБУ і Міністерство юстиції Чорногорії.
Учасницю "газової схеми" Онищенка видадуть Україні. Ілюстрація: соцмережі.

Ірина Мусієнко, яку підозрюють в участі в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка, була екстрадована в Україну з Чорногорії, повідомляють Патріоти України.

"Завершена процедура екстрадиції з Чорногорії в Україну громадянки України, яка розшукувалася Національним антикорупційним бюро України за вчинення у складі злочинної організації фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд грн", - розповідають в ГПУ.

За словами прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, мова йде про Ірину Мусієнко, яку в квітні 2017 року затримали в Чорногорії. Як повідомили в Генпрокуратурі, рішення про видачу Мусієнко Україні прийняли у вересні 2018 року ГПУ, НАБУ і Міністерство юстиції Чорногорії.

"18 жовтня 2018 року вказана громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України", - додали у відомстві. 7 квітня 2017 року в Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка.

Тоді повідомлялося, що в день перших затримань учасників "газових схем", 15 червня 2016 року, Мусієнко покинула територію України. Нагадаємо, Олександра Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Він виїхав з України в липні 2016- го - після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. У свою чергу, Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук, а суд Іспанії також прийняв рішення відмовити Україні в арешті і екстрадиції Онищенка.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...