У ЗМІ повідомили важливі подробиці переговорів Волкера та Суркова у Белграді

Основою переговорів було обговорення проблем введення миротворчої місії на Донбас.

Курт Волкер і Владислав Сурков. Фото:Телеграф

Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков на зустрічі в Белграді обговорювали питання введення миротворчого контингенту на Донбас. Про це Апострофу розповів один із співрозмовників у владі, передають Патріоти України.

"Спочатку миротворці сприяють розмежуванню сил, повному припиненню вогню і відведення техніки. Далі Рада приймає закони в рамках Мінських угод і проводиться обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Після цього мандат миротворців розширюється на всю територію ОРДЛО і починається підготовка до місцевих виборів. Після виборів кордон передається під контроль Києва - і мандат миротворців вважається завершеним", - відзначило джерело.

Співрозмовник видання підкреслив, що дана пропозиція зацікавила Волкера, і дане рішення приймуть в якості компромісу, якщо незабаром держсекретаря США Рекса Тіллерсона не замінять на Ніккі Хейлі - постійного представника Сполучених Штатів в ООН - ймовірність чого, за словами джерела, досить висока. В цьому випадку може зміниться вектор переговорів США з РФ.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...