У зрадників жодних прав бути не може: Савченко "підірвала" зал ПАРЄ у Стразбурзі заявами про Росію

"Росія повинна відповісти в суді за моє викрадення так само, як і за викрадення інших українців" - переконувала делегатів ПАРЄ українська льотчиця та нардеп.

Надія Савченко. Фото:www.rbc.ua

Надія Савченко заявила, що поки Росія сповна не відповість за її викрадення і викрадення інших українців, тортури, через які наші співгромадяни пройшли в російських в'язницях, про жодне послаблення санкцій не може бути й мови.

Крім цього, нардеп виступила проти відновлення права голосу російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Таку позицію Савченко висловила сьогодні в Страсбурзі після відкриття сесії ПАРЄ, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

"У делегації, яка представляє країну, яка не поважає людину, не поважає імунітет делегата так, як це Росія робила зі мною, ніяких прав бути не може", - заявила нардеп.

"Росія повинна відповісти в суді за моє викрадення так само, як і за викрадення інших українців. Росія, яка обіцяла безпеку за Будапештським меморандумом, після атомного роззброєння України завдала нам удар в спину. Це зрада", - додала Савченко і закликала європейських депутатів підтримати Україну чіткою та послідовною позицією.

Як відомо, два роки тому, 10 квітня 2014 року, через анексію Росією Криму ПАРЄ прийняла резолюцію, якою позбавила делегацію РФ права голосу в Асамблеї і виключила з усіх керівних органів до кінця року. У січні 2015 роки обмеження були продовжені до квітня.

Російська делегація у відповідь на такі заходи покинула ПАРЄ до кінця 2015 року, а в січні цього року РФ і зовсім відмовилася подавати заявку на підтвердження повноважень делегації. В результаті цього її повноваження в ПАРЄ на 2016 рік були анульовані.

Не так швидко як данці? Нідерланди озвучили термін, коли почнуть передавати Україні свої F-16

вівторок, 7 травень 2024, 6:15

Нідерланди планують почати передачу винищувачів F-16 Україні з осені. Це станеться слідом за Данією. Про це повідомила глава Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі в понеділок, 6 травня, передає Delfi.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...