УАПЦ не висуватиме кандидатуру на пост предстоятеля Помісної церкви, - архієпископ (відео)

У той же час владика Герман запевнив, що готовий узяти участь у голосуванні.

Самостійна помісна церква - питання найближчого майбутнього. Ілюстрація: соцмережі.

Кандидатура на пост предстоятеля майбутньої помісної православної церкви від Української автокефальної православної церкви не подаватиметься. Про це розповів архієпископ Чернівецький та Хотинський УАПЦ владика Герман, передають Патріоти України.

"По ідеї, кожен єпископ може стати предстоятелем (єдиної помісної церкви – ред). Ніхто з єпископів (УАПЦ – ред), починаючи з предстоятеля нашої церкви, не збирається виставляти свою кандидатуру. Але я готовий голосувати за іншого кандидата", — сказав владика Герман.

За його словами, наразі ані він, ані інші єпископи ще не отримали від Вселенського патріархату запрошення на об’єднавчий собор, на якому обиратимуть голову помісної церкви.

Джерело: Громадське.ua

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...