Удар у спину: В АП рекомендували критикувати Генпрокурора за останні скандальні звільнення, - Найєм

Народні депутати отримали "інформаційні матеріали" про потенційного наступника Віктора Шокіна.

Мустафа Найєм. Фото: uapress.info.

До розсилки з рекомендацією критикувати генерального прокурора України Віктора Шокіна за звільнення ним співробітників ГПУ, які працювали над справою "діамантових прокурорів", причетні представники Адміністрації президента України (АПУ). Про це в ході спілкування з журналістами, яке транслював телеканал 112 Україна, заявив народний депутат, член фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Мустафа Найєм. Новину передають Патріоти України.

"Так, дійсно, ми сьогодні отримали інформаційні матеріали, в яких нам пропонувалося прочитати інтерв'ю пана Столярчука. По-друге, підкреслено, що Столярчук є професійним прокурором, який ще у 2002-2003 роках займався справою Гонгадзе, і наведено цитату пані Теличенко, адвоката сім'ї Гонгадзе, про те, що вона підтримує пана Столярчука. Щодо Шокіна є критика того, що він звільнив адвокатів, слідчих та прокурорів у справі "діамантових прокурорів", і з цієї розсилки я роблю висновок, і це очевидно, що зараз люди, які надсилають цю розсилку, - а ми знаємо, що до цього причетна Адміністрація президента, - вони зараз лобіюють призначення на генерального прокурора пана Столярчука, який є заступником генерального прокурора", - сказав Найєм.

Нагадаємо, у розпорядженні інтернет-видання "Українська правда" нібито опинилася внутрішня розсилка фракції БПП від 24 березня з "тезами та аргументами для дискусій", у яких депутатам пропонується критикувати Шокіна за звільнення слідчих у справі "діамантових прокурорів" через особистий конфлікт із заступником генпрокурора Давидом Сакварелідзе та стверджувати, що заступник глави відомства Юрій Столярчук на посаді генпрокурора їх відразу ж поновить на посадах.

Також парламентарії повинні розповідати, що у Столярчука бездоганна репутація, а його призначення підтримує адвокат родини вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко. Водночас у ГПУ впевнені, що інформація про те, що нардепам від БПП пропонують критикувати в інтерв'ю Шокіна, не відповідає дійсності. Там вважають, що деякі депутати від "Блоку Петра Порошенка" своїми заявами працюють проти президента та державності.

Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

понеділок, 29 квітень 2024, 11:57

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Не...

"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

понеділок, 29 квітень 2024, 11:52

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України. «Є низка нап...