Удар у спину НАТО: Меркель висловилася з приводу створення суто європейської армії

Канцлер Німеччини зазначила, ця формування європейської армії може стати хорошим доповненням Альянсу.

Ангела Меркель. Фото:news.bigmir.net

Європі необхідно рухатися в напрямку створення європейської армії. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в Європарламенті, передають Патріоти України.

Канцлер Німеччини наголосила, що захистити свої цінності здатна тільки сильна Європа.

"Часи, коли ми покладалися на інших, пройшли. Це означає, що ми, як європейці, повинні взяти свою долю у власні руки, - підкреслила Меркель. - Ми повинні думати про те, що одного разу буде створена справжня європейська армія".

Меркель зазначила, ця формування європейської армії не суперечить інтересам НАТО, а навпаки може стати хорошим доповненням Альянсу.

Як відомо, раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Європа повинна бути здатна захистити себе від Росії самостійно, без допомоги США, і для цього потрібна єдина європейська армія. Президент США Дональд Трамп назвав образливою цю пропозицію французького президента.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...