Угода з Путіним не принесе миру. Навпаки, зробить війну більш імовірною - доповідь Мюнхенської конференції

Автори доповіді відзначають, що поки деякі союзники США глибоко стурбовані власною безпекою, ситуація з безпекою для країн, що не входять в НАТО​, ще гірша.

Мюнхенська конференція відбудеться з 17 по 19 лютого. Фото:rian.com.ua

Агресією в Україні Росія порушила кілька ключових принципів, що регулюють європейську безпеку. Але навіть, незважаючи на це, санкції проти Росії можуть бути послаблені без будь-якого прогресу імплементації Мінських угод. Про це йде мова в третьому виданні доповіді «Post-Truth, Post-West, Post-Order?» напередодні проведення 53-ї Мюнхенської конференції з безпеки, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

"Якщо Адміністрація Трампа піде на значну угоду з Москвою, це може означати початок нової ери великих держав у визначенні долі менших країн (повернення до політики сфер впливу - ред.). Деякі європейські лідери ще до вступу Трампа на посаду попереджали: "Правила, на яких тримається міжнародний порядок і від яких десятиліттями залежить безпека Заходу, буде ослаблена. Угода з Путіним не принесе миру. Навпаки, зробить війну більш імовірною", - йдеться в доповіді.

Автори доповіді відзначають, що поки деякі союзники США глибоко стурбовані власною безпекою, ситуація з безпекою для країн, що не входять в НАТО, ще гірша.

"Не дивлячись на зменшення уваги міжнародної спільноти, збройний конфлікт на Сході України, за словами заступника голови СММ ОБСЄ Александра Хуга, "далекий від замороженого". І хоча до повної імплементації Мінських угод ще далеко, все більше політиків спекулюють про капітальний перегляд санкцій, які прив'язані до цих угод. Для українців і частини Європи 2017 рік з наближенням виборів в головних європейських країнах і новою Адміністрацією США стане критичним роком", - йдеться в доповіді.

Як повідомлялося раніше, з 17 по 19 лютого в Мюнхені (Німеччина) пройде щорічна 53-тя Мюнхенська конференція з безпеки. У цьому році на майданчику міжнародної конференції зберуться понад 500 учасників і 120 урядових делегацій, включаючи віце-президента США Майка Пенса і міністра оборони Джеймса Меттіса. З промовою виступить і президент України Петро Порошенко.

За словами голови Мюнхенської конференції Вольфганга Ішингера, в ході конференції учасники обговорять три ключові питання: майбутнє ЄС, Заходу і НАТО.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...