УЄФА виніс Росії вердикт: €150 тисяч штрафу і умовна дискваліфікація

У разі повторення випадків масових заворушень з боку російських фанів під час інших матчів дискваліфікація для команди Росії стане реальною.

УЄФА наклав на збірну Росії умовну дискваліфікацію. Фото: vladtime.ru.

Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на 150 тисяч євро і умовно дискваліфікував збірну Росії до кінця Євро-2016 у зв'язку із заворушеннями під час матчу проти Англії. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сьогодні в Парижі відбулася зустріч, в ході якої було розглянуто дисциплінарне провадження, відкрите проти РФС після бійки на стадіоні Велодром в Марселі 11 червня (зустріч завершилася внічию 1:1).

Збиток у зв'язку з масовими заворушеннями, використання фаєрів і расистська поведінка з боку російських уболівальників спричинили такі санкції:

- штраф у розмірі 150 тисяч євро;

- умовна дискваліфікація збірної Росії від участі в Євро-2016 за масові заворушення. Відповідно до статті 20 дисциплінарного статуту УЄФА ця дискваліфікація триватиме до кінця турніру. Дискваліфікація стане реальною в разі повторення подібних інцидентів всередині стадіону під час матчів, що залишилися росіян.

Відзначається, що вердикт УЄФА доступний для апеляції. Рішення стосується тільки тих порушень, які відбулися всередині стадіону.

Французька влада депортує кілька десятків російських уболівальників, які були затримані сьогодні вранці під час перевірки документів у містечку неподалік від Канн.

У перший же день Євро-2016 в Марселі російські фанати влаштували масові бійки з англійськими уболівальниками. Дисциплінарний комітет УЄФА попередив керівників футбольної делегації РФ, що в разі повторення таких подій збірну можуть відсторонити від участі в турнірі.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...