Україна готова надати "зелений коридор" для «ввічливих чоловічків» з Придністров'я

До кінця 2016 року буде розроблено план виходу російського озброєння та виведення особового складу із села Кобасна.

Російські військові у Придністров'ї. Фото: Корреспондент.net.

Міністри оборони України і Молдови Степан Полторак і Анатол Шалару на нараді глав військових відомств обох країн домовились про те, що Україна готова надати «зелений коридор» для евакуації військ РФ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна у невизнаному Придністров'ї. Новину передають Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Міністр оборони Молдови зазначив, що озброєння, яке перебуває на військових складах у селі Кобасна становить дуже сильну небезпеку для жителів Молдови та України. Саме через це до кінця 2016 року буде розроблено план виходу російського озброєння та виведення особового складу.

«Ми обговорили питання створення спеціального коридору для російських військових, які перебувають у придністровському регіоні, а також для боєприпасів, які знаходяться на зберіганні в селі Кобасна», - розповів він.

Крім того він заявив про те, що невдовзі військові експерти обох країн повинні зібратись та обговорити по детальний план виходу російського контингенту Придністров'я через всю територію України. Він додав, що після завершення всіх експертиз і уточнень усіх питань сторони мають намір проінформувати офіс ОБСЄ по цій темі, оскільки вказана місія має відбуватися під егідою ОБСЄ й ООН.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...