"Україна є другом Росії": Як Саркозі на форумі в Петербурзі закликав зняти санкції з РФ

Екс-президент Франції також висловив думку, що приймати Україну до НАТО було б помилкою.

Ніколя Саркозі. Фото: www.vzglyad.kg.

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі закликав зняти санкції з Росії та не приймати Україну до НАТО. Про це він заявив, виступаючи на економічному форумі в Санкт-Петербурзі, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Я серед тих, хто вважає, що треба прибрати санкції, у нас і без цього достатньо проблем. Ми не можемо дозволити собі страждати, і найсильніший повинен простягнути руку першим", — сказав Саркозі. "Найсильніший — це Росія, і це президент Путін", — додав він.

Він також висловив думку, що приймати Україну до НАТО було б помилкою. "Україна не може вибирати одного або іншого з партнерів: Україна є другом Росії і повинна бути другом Європи. Це причина, по якій я завжди вважав, що буде помилкою інтегрувати Україну в НАТО, інтегрувати Україну в Європу", — сказав екс-президент Франції. За словами Саркозі, у нього є пропозиції з цього питання, які він має намір озвучити пізніше.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...