Україна мовчить: Світ засуджує вбивство російського посла у Туреччині

Кілька країн вже висловили свої співчуття з приводу вбивства дипломата РФ в Анкарі, але нашої країни серед них немає.

Російський посол незадовго до вбивства. Фото: соцмережі.

ООН, ОБСЄ, США, Велика Британія, Франція й інші країни засудили вбивство посла Росії у Туреччині Андрія Карлова. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Свобода.

Карлов помер від поранень, отриманих у результаті нападу в Анкарі. Стрілянину відкрив чоловік, який пройшов у Галерею сучасного мистецтва, де проходить фотовиставка «Росія очима турків».

Турецький телеканал NTV повідомив, що під час нападу було поранено ще 3 людей. Чоловік, який стріляв у посла, кричав турецькою й арабською мовами: «Ви відповісте за все, що зробили на наших землях. Допоки у нас не буде безпеки, у вас її теж не буде. Йдіть, залишайтеся на своєму місці. Я покину це приміщення лише мертвим». На оприлюдненому відео також чути, що перед тим як вистрелити, нападник крикнув «Аллагу акбар».

Поліція застрелила нападника. Нападник мав при собі посвідчення поліцейського. Агентство Reuters повідомляє з посиланням на джерела у силових структурах, що нападник працював поліцейським в Анкарі, але сьогодні не був при виконанні службових обов’язків. Натомість, за інформацією порталу Haber Turk, посла вбив колишній співробітник поліції Анкари, звільнений під час розслідування спроби державного перевороту у Туреччині 15 липня. 62-річний Андрій Карлов займав посаду посла Росії в Анкарі з 2013 року.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...