"Україна не має більшого друга, ніж США", а Москва "нервно курит": Клімкін мав вдалу зустріч з держсекретарем Сполучених Штатів

Наша держава очікує вдалих наслідків візиту голови МЗС до Вашингтону. Адже саме на таких дипломатичних заходах підтверджуються попередні напрацювання та окреслюються нові

Вашингтон повністю підтримує Україну у її боротьбі проти агресії РФ. За словами держсекретаря Сполучених Штатів Майка Помпео, для українців у цьому питанні немає кращого друга, ніж США. Про це американський достойник заявив за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, зазначають Патріоти України.

"Дух сміливості і рішучості змушує українців продовжувати вести боротьбу за збереження свого національного суверенітету і територіальної цілісності на тлі агресії РФ. Україна в цьому питанні не має друга більшого, ніж США", - підкреслив Помпео.

Держсекретар наголосив, що Вашингтон ніколи не погодиться зі спробою РФ анексувати Крим.

"Ми й надалі будемо запроваджувати наслідки для Росії, поки Москва повністю не виконає Мінські угоди і не поверне контроль над Кримом Україні",- заявив держсекретар.

"Українці усвідомили, що вільна і добре керована нація - це перемога, яка важко дістається, але вона варта цього. США підтримують ці зусилля та відзначають ваші досягнення", - додав він.

За словами Помпео, уряд США також продовжить співпрацю з Україною над тим, щоб зупинити проект "Північний потік-2", який "підриває економічну і стратегічну безпеку України та створює ризики для суверенітету європейських держав, які залежать від російського газу".

"Ми не хочемо, щоб наші європейські друзі стали жертвою подібних політичних та економічних маніпуляцій, які Росія випробувала на Україні", - зауважив американський політик.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...