Україна подала позов на "Північний потік-2"

Прем'єр-міністр України пояснив, що проект Москви є повністю політичним і не має нічого спільного з економікою.

Арсеній Яценюк. Фото:rian.com.uaУкраїна подала позов у секретаріат Енергетичного співтовариства з приводу російського газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

"Ми переконані, що цей проект не має нічого спільного з економікою - це повністю політичний проект. Ми звертаємося до секретаріату Енергетичного співтовариства і Європейської комісії розпочати розслідування, припинити цей антиєвропейський, антиукраїнський, антисловацький, антипольський проект, не дозволити Росії переграти нас, і створити дійсно прозорий і конкурентний європейський газовий ринок", - наголосив голова уряду.

Яценюк також зазначив, що разом із прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо вони "дали чіткий сигнал усім європейським партнерам і світовій спільноті, що цей проект повинен бути не просто переглянутий, а фактично припинений".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...