Україна стане сакральною жертвою Трампа Путіну, - Bloomberg

Через два з половиною роки після того, як Росія почала "секретну" операцію з підтримки терористів на Донбасі інтереси України, швидше за все, будуть принесені у жертву більш високому пріоритету нової адміністрації у Вашингтоні - співпраці з Москвою.

Дональд Трамп. Фото: АР.

Після того, як новообраний президент Дональд Трамп вступить на посаду в січні 2017 року, американське захоплення українськими справами, швидше за все, ослабне і Вашингтон може спробувати принести Україну в жертву для поліпшення відносин з Кремлем. Про це пише агентство Bloomberg, передають Патріоти України.

Як наголошується у статті, хоча поки що не ясно, чи дійсно він виконає свою обіцянку визнати російську анексію Криму в 2014 році або скасувати санкції, зусилля США по інтеграції України та її економіки із Заходом стануть побічною втратою будь-якого російсько-американського зближення.

Видання зазначає також, що хоча і менш різко, але західні союзники України також вважають обрання Трампа за необхідний владі у Києві поштовх нарешті взяти на себе відповідальність за виконання умов програми МВФ і подвоїти зусилля щодо створення більш сильної економіки і державних інститутів влади.

"Це була моя перша думка, коли я побачив результати виборів президента США", - сказав Іван Міклош, колишній міністр фінансів Словаччини, який зараз консультує український уряд.

"Їм потрібно зробити те, чого потребує країна, а не тільки те, чого вимагають від України її західні союзники", - додав він.

За його словами, найсумніше - те, що Україна, нарешті, рухалася у правильному напрямку, навіть якщо і занадто повільно.

Наразі, навіть цей прогрес ставится під сумнів, оскільки ще є час повернути все на колишні місця. Ця думка відображається на ринку облігацій, де український борг був перспективною ставкою більшу частину цього року, тоді як валюта і інфляція у країні стабілізувалися, а зростання економіки знову стало позитивним.

Прибутковість трирічних облігацій України зросла більш, ніж на два процентних пункти від дня голосування у США, оскільки інвестори розбіглися.

Один зі старших українських чиновників, який побажав залишитися невідомим через делікатність питання, сказав Bloomberg, що влада зараз розраховує на сильну підтримку серед республіканців у Конгресі, щоб вплинути на політику Трампа на користь України.

Найімовірніше, це спроба видати бажане за дійсне, вважає Ієн Бреммер, президент нью-йоркської консалтингової компанії з питань політичних ризиків Eurasia Group.

Через два з половиною роки після того Росія почала "секретну" військову операцію з підтримки терористів на Донбасі інтереси України, швидше за все, будуть принесені у жертву більш високому пріоритету нової адміністрації у Вашингтоні - співпраці з Москвою.

"Трамп захоче продемонструвати свої наміри, і, я думаю, з високою ймовірністю США під управлінням Трампа будуть посилено рухатися у сторону відновлення відносин з Росією, зокрема у питанні Сирії. Це явно означає принесення України у жертву", - вважає Бреммер.

Обрання проросійських президентів у Молдові та Болгарії підкреслило відчуття, що геополітичні основи зсуваються у бік Росії, залишаючи Україну на самоті.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...