Україна стрімко піднялася у світовому рейтингу відкритості

У світовому рейтингу відкритості даних Україна зайняла 44-у позицію.

Україна здійснила значний стрибок у світовому рейтингу відкритості. Фото: World Wide Web FoundationУкраїна піднялась на 18 місць у світовому рейтингу відкритості даних. Про це свідчать результати щорічного дослідження Open Data Barometer про стан розвитку відкритих даних у світі, яке проводить організація World Wide Web Foundation, повідомляють Патріоти України.

За останній рік Україна значно покращила свої показники, зайнявши 44 місце серед 115 країн світу і разом з Грузією зробивши найбільш позитивний «стрибок» в рейтингу. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив важливість відкритості державних даних.

"У сучасному світі розвиток відкритих державних даних має величезний потенціал. Відкриті дані - це не тільки підвищення прозорості та ефективності діяльності органів влади, але і шлях до розвитку потужної індустрії - саме на базі державних даних, які стали відкритими, реалізуються успішні соціально важливі і комерційні проекти, обіг яких в ЄС вже становить сотні мільйонів євро в рік", - написав він на сторінці в Facebook.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...