Україна обрала курс на членство в НАТО: У ВР питання внесли до порядку денного

Законопроект передбачає внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і " Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО.

Ілюстрація:http://begemot.media

Верховна Рада України 260 голосами включила до порядку денного законопроект 6470 про внесення змін до законодавства про відновлення курсу України на членство в НАТО. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз, інформують Патріоти України.

"Законопроект передбачає внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і " Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО (як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави)", - написала нардеп.

На її думку, зміни дадуть можливість "чітко визначити зовнішньополітичний курс України в питанні інтеграції в НАТО і стануть основою для подальшого формування стратегічних документів".

"Проект закону виправляє помилки 2006 року, а також 2010 року, коли керівництво держави того часу виключило євроатлантичну інтеграцію з порядку денного зовнішньої політики України, що призвело до критичного зростання ризиків безпеки, анексії Криму та війни на Донбасі", - підкреслила депутат.

Вона також сподівається, що Україна, як і Чорногорія, зможе стати частиною Північноатлантичного Альянсу.

"Адже НАТО для України - це надійність, високі стандарти і гарантії ефективності власного оборонного сектора навіть в мирний час. Це інша філософія ставлення до тих, хто захищає державу, це демократичні цінності, які близькі і притаманні українському народові", - написала Фріз.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...