Україна заборонила в'їзд чеському депутату, який був спостерігачем на "референдумі" в Криму

Депутат чеського парламенту, що їхав на семінар НАТО, виявився в «чорному списку» СБУ.

Мілан Шарапатка. Фото: GoStudy CZ.

Україна не впустила чеського депутата Мілана Шарапатку, який планував відвідати семінар Парламентської асамблеї НАТО у Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Ceskenoviny.cz.

За даними чеського видання, у неділю, 2 липня, чеський безпартійний депутат Шарапатка прибув до Києва з іншими депутатами, щоб відвідати семінар Парламентської асамблеї НАТО. Проте чеху довелося залишитися в транзитній зоні київського аеропорту, а згодом він повернувся до Чехії.

"Я питав, що стало причиною відмови, але мені відмовилися її повідомляти. Я залишився в транзитній зоні, в той час як моїх колег пропустили", – розповів Шарапатка.

"Я очікую, що Чехія відреагує на цей інцидент. Я вважаю, що вона повинна також заборонити в'їзд на територію країни десяткам депутатів українського парламенту, які сповідують націонал-фашистську ідеологію Степана Бандери. Це небезпечно не лише для нас, але й для всього світу", – написав депутат у своєму блозі з приводу заборони на в'їзд.

Повідомляється, що три роки тому Мілан Шарапатка був у Криму як спостерігач на "референдумі" про приєднання півострова до Росії. Але чех вважає, що не це було причиною відмови йому у в'їзді.

"З того часу я був в Україні кілька разів з тим же паспортом, і ніяких проблем не було", – сказав він.

Чеський депутат Антонін Седя, який ще у неділю обговорив інцидент з чеським послом Радеком Матулі та секретарем делегації Івою Масаржіковою, повідомив, що депутату заборонили в'їзд в Україну до 2018 року з міркувань безпеки.

Як відомо, Мілан Шарапатка (Milan Šarapatkа) у лютому 2014 року заявив, що Україна може бути розділеною, тому що "ніколи в історії, навіть на короткий період, не існувала як самостійна держава".

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...