Україна заявила в Гаазі, що на Донбасі - "внутрішній конфлікт" , - Надія Савченко

Нардеп розкритикувала правову позицію України у позові до Росії, що розглядається Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

Надія Савченко. Фото: Апостроф.

Україна повинна була в своєму позові до Росії в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі вказати на те, що Москва розв'язала війну, а не просто фінансує терористів "ДНР" і "ЛНР". Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила нардеп Надія Савченко, передають Патріоти України.

"Україна постійно заявляє одне, а робить інше. Зараз подали до Гааги про фінансування тероризму Росією. Якого тероризму, під три чорти? Тероризм - це внутрішня проблема держави. Чому ми не сказали в Гаазі, що це війна з Росією? Тобто, вони викручують людям мозок, як хочуть. Як вони подають новину - так люди і чують", - нарікає політик.

За словами Савченко, Україна нібито заявила в Гаазі, що це "внутрішній конфлікт" на Донбасі.

"То про яку тоді пропаганду Росії ми говоримо, якщо самі це робимо. Це жахливо, розумієте. Це просто спотворення всіх понять. Сепаратисти, терористи, а де колаборанти, де ворог? Тобто, всі поняття спотворені. І при цьому вони намагаються, не думаючи про відповідальність своїх слів, лити бруд на одну мене. Але я зможу це все розбити. Я не така слабка, як вони собі думають", - додала нардеп.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...