Україна збирає друзів: Ще один штат США оголосив, що святкуватиме 24 серпня разом з нашою країною

Губернатор Міннесоти мотивував своє рішення про святкування тим, що українські громадяни принесли багато користі штату. Це, зокрема, стосується розвитку освіти, економіки та науки за участю американських українців.

Губернатор штату Міннесота Марк Дейтон. Фото:http://ukrainian.voanews.com/

В американському штаті Міннесота губернатор Марк Дейтон оголосив 24 серпня Днем незалежності української держави. Відтепер його щорічно святкуватимуть на території регіону. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Своє рішення губернатор Міннесоти мотивував тим, що українські громадяни принесли багато користі штату. Це, зокрема, стосується розвитку освіти, економіки та науки за участю американських українців.

"Дух винахідництва, багата культура, віддана праця українсько-американських громадян принесли величезну користь штату Міннесота і Сполученим Штатам. Українські громадяни завжди підтримували чітку відданість демократичним ідеалам, навіть за часів важких випробувань, голоду, іноземних вторгнень вони продовжують свої зусилля, щоб стати шанованим партнером західної спільноти демократичних країн", - зазначив Марк Дейтон.

Штат Міннесота розташований на кордоні з Канадою, найбільшими його містами є Міннеаполіс, Рочестер, Сент-Пол, Дулут.

Як повідомлялося раніше, Сенат штату Каліфорнія з нагоди святкування Дня Незалежності України прийняв резолюцію про значний внесок американських громадян українського походження у збагачення політичного, економічного та культурного надбання Каліфорнії.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...