Україна згадує своїх героїв: На фронтах Другої світової війни полягло більше 4,5 мільйона українців

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців у зв'язку з 75-річницею нападу гітлерівської Німеччини та Дня скорботи і пам'яті.

Керівники держави вшанували пам'ять українців, які загинули під час Другої світової війни. Фото: rian.com.ua.

22 червня Україна тужить за тими, хто поліг в боях за свободу і незалежність України, хто на полі бою і в тилу захищав рідну землю. Тільки за Союз тоді воювали майже 9 000 000 наших співвітчизників, половина - загинули смертю хоробрих, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Невід'ємною частиною цієї великої битви став рух українських визволителів. Наші батьки, діди і прадіди боролися з нацистами, вже тоді демонструючи самовідданість і незалежність.

Також президент провів паралель подій днів минулих, з тим, що Україна переживає сьогодні: "Вічна слава і пошана всім, хто зі зброєю в руках здолав нацизм. Спасибі захисникам України всіх поколінь за нездоланну силу духу, мужність і патріотизм. Переконаний, що спільними зусиллями ми неодмінно відновимо цілісність держави, встановимо мир на нашій землі. Це священний обов'язок кожного перед жертвами Другої світової війни і героями, які загинули за свободу і європейський вибір українського народу ".

Окремо про боєздатність нашої армії Петро Порошенко розповів журналістам на другій розширеній прес-конференції в цьому році. Тоді президент запевнив, що наші військові здатні протистояти будь-яким наступальним операціям.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...